Tagfelvétel és tagmegújítás

Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni, vagy tagságát szeretné megújítani, kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be online tagnyilvántartó rendszerünkbe!

Könyvet a kézbe

A HUNRA interjúsorozata az olvasásról olyan személyekkel, akiknek a gondolatai az olvasásról véleményformáló hatásúak.

Kiss Veronika

Kiss Veronika, a nemzetközi Olvass Többet! verseny nemzetközi első helyezettje válaszolt a HUNRA olvasási szokásokkal kapcsolatos kérdéseire. Veronika 17 éves. Három testvére van: egy bátyja, egy húga és egy öccse. Szívesen foglalkozik zenével, hat évig zongorázott, és most már majdnem két éve gitározik és ukulelézik. Szeret sportolni, biciklizni és görkorizni, és már lassan tíz éve jár néptáncra. A HUNRA kérdéseire a maga praktikus stílusában így válaszolt:

HUNRA: Emlékeid szerint mi az első könyvvel kapcsolatos élményed?

Kiss Veronika: Amikor megtanultam olvasni, az első hosszabb könyv, amit elolvastam, L. Frank Baum: Óz, a nagy varázsló című műve volt.

HUNRA: Arra emlékszel, hogy melyik volt az első, kedvenc mesekönyved?

Kiss Veronika: Az elsőre nem igazán emlékszem, de a kedvencem: Kormos István Vackor c. műve volt.

HUNRA: Melyik volt a legelső olyan könyv, mely mély benyomást tett Rád? Mivel?

Kiss Veronika: Nem a legelső szerintem, de az Egri csillagokat nagyon sokszor olvastam el. Az olyan élmény volt nekem, amit muszáj volt többször átélnem.

HUNRA: Érdekes, többen emléítik első kedvenc könyvüknek az Egri csillagokat. Meg tudod azt fogalmazni, hogyan váltál „olvasó emberré”?

Kiss Veronika: A szüleim olvasnak nagyon sokat, az ő hatásukra szerettem meg én is az olvasást.

HUNRA: Családi mintákra tehát. Könyves környezetben nevelkedtél, és ez volt a meghatározó szerinted. Mikor és milyen típusú könyveket szoktál olvasni?

Kiss Veronika: Sokszor pihenésképpen olvasok, de általában a könyv élményéért. Hétköznap este lefekvés előtt vagy délután szoktam olvasni. Hétvégén vagy szünetekben több időm jut rá.

HUNRA: Mit nyújt Neked az olvasás?

Kiss Veronika: Élményt, szórakozást és kikapcsolódást.

HUNRA: És melyik az a könyv, ami az utóbbi időkben a legnagyobb hatással volt Rád?

Kiss Veronika: Nemrég olvastam az Anna Frank naplóját, ami nagy hatással volt rám. Ez a könyv a második világháborúról szól, és nagyon megérintett.

HUNRA: Jó lenne, ha minél többen olvasnák ezt a könyvet! Még a "meken" (http://mek.oszk.hu/00200/00261/) is megtalálható online és letöltető formában. Melyik az a kedvenc könyved, melyet másoknak is ajánlanál elolvasásra?

Kiss Veronika: Örsi Ferenc: A Tenkes kapitánya. Nekem apukám ajánlotta, nagyon szeretem, mindig újra elolvasom, és már a filmet is sokszor láttam. Másoknak is szívesen ajánlom elolvasásra.

HUNRA: Köszönjük a könyvajánlásokat. Sok sikert kívánunk!

Szerkesztette: Juhász Valéria

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 414 vendég és 0 tag böngészi