2018. 11. 22.

Család-barát 2018.10.18-i adás

https://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2018-10-18-i-adas/#

2018.10.18.

80 perc, 2018

A tartalomból:

• Szakmáry Klára - kisfilm az olvasáról
• Beszélgetés Peternainé Juhász Zsuzsa és Lux Ádám színművésszel

A Család-barát című műsor hozzánőtt a családok mindennapjaihoz. A műsor készítői azt szeretnék, ha minél több otthonba eljutna a magazin, ezért a délelőtti sugárzást követően délután a Duna World, illetve másnap kora reggel a Duna Televízió megismétli az adásokat. Így a tengeren túl élő magyarság is láthatja a családokat érintő fontos kérdésekkel foglalkozó műsort, amelyben mindenki megtalálja a számára hasznos információkat, különösen a nehéz élethelyzetben lévő nézők. Naponta jelentkező rovatainkban tanácsot adunk testi-lelki panaszaikra, péntekenként a hét legérdekesebb témáját bontjuk ki részletesen. Család-barát10 című rovatunkban az elmúlt 9 évad legkülönlegesebb vendégeire, pillanataira tekintünk vissza. Ötletsarok és Ötletfazék című rovatainkban olcsó és praktikus megoldásokat ajánlunk séfek, cukrászok, művészek és háziasszonyok segítségével. Napi tornánkkal a testet is megmozgatjuk és magazinunk a hétvégi szabadidős programok tervezésénél is segítséget nyújt. Hétvégi műsorainkban bemutatunk egy-egy ismert családot, vagy az ünnepköröket járjuk körül. 


2018. 02. 07.

Jóval többen vesznek könyvet a kezükbe, mint 12 éve

gyerekek könyvtárbanJelentős mértékben csökkent a nem olvasók aránya, míg tizenkét esztendeje a teljes lakosság 60 százaléka mondta azt, hogy egy könyvet sem olvas el egy évben, addig ez az arány mára 50 százalékra apadt – mondta lapunknak Gombos Péter olvasáskutató a 2017-es felmérés adatai kapcsán. Negatív tendencia viszont az, hogy a havi egy könyvet elolvasók aránya a 2005-ös felmérés 16 százalékához képest hét százalékra csökkent. A szakértő a 3 és 18 év közötti korosztályt érintő adatokról nyilatkozott.

http://magyaridok.hu/belfold/joval-tobben-vesznek-konyvet-kezukbe-mint-tizenket-eve-2725237/


HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 426 vendég és 0 tag böngészi