Pest Megyei Könyvtár

Olvass nekem! Olvass érte! - Könyvajánló kicsiknek és nagyoknak

A közkönyvtárak hosszú évtizedek óta tevékenykednek azért, hogy minden korosztály számára mindennapos, örömteli tevékenységgé tegyék az olvasást. Fontos a családi - szülői, nagyszülői - és a könyvtárosi minta, a rendszeres olvasás és felolvasás, az együtt töltött minőségi idő.

Ezekhez nyújt segítséget a szentendrei Pest Megyei Könyvtár "Szösz család" mindennapjait bemutató kiadványsorozata, mely Vadadi Adrienn írónő és Igor Lazin illusztrátor közreműködésével készült. A kis könyvek felkerülhetnek a könyvespolcra az otthoni könyvek közé, örömmel forgathatják szülők, nagyszülők és gyerekek, de még a könyvtárosok is.

A kiadványokban egy-egy, képekkel gazdagon illusztrált, könyvtári környezetben játszódó mese olvasható, az adott korosztályhoz kapcsolódó, külön gyermekeknek és felnőtteknek szóló olvasmányajánlóval együtt. Az ajánlót a könyvtár munkatársai gondos válogatás után állították össze. A listába belekerültek klasszikusok és kortárs művek is, ismertek és olyanok is, amelyek talán kevésbé ismertek, mégis értéket képviselnek.

›› Olvass nekem! (0-3 éves korig) – Letöltés Pdf formátumban

›› Olvass nekem! (Óvodás korú gyerekeknek) – Letöltés Pdf formátumban

›› Olvass érte! Szülőknek és nagyszülőknek – Letöltés Pdf formátumban

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 332 vendég és 0 tag böngészi