Közgyűlés és évforduló

2016. 11. 18.

Tisztújítás a Magyar Olvasástársaságnál

Lackfi JánosÜnnepi közgyűlésen választott új elnököt a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) november elején.

A 25. születésnapját ünneplő HUNRA székhelyére, a Budavári Palotába (az Országos Széchényi Könyvtárba) hívta össze tagságát.

A negyedszázados jubileum kapcsán először Lackfi János író-költő előadását hallhatták az érdeklődők – szokás szerint sok humorral és versekkel „fűszerezve” –, majd dr. Szabó Ildikó beszélt az elmúlt évtized európai és magyarországi szövegértés-fejlesztő projektjeiről, programjairól.

Ezután bemutatkoztak a lejárt mandátumú tisztségviselők lehetséges utódai, s megkezdődött a voksolás. Végül egyhangú szavazás után a Társaság új elnöke dr. Vraukóné Lukács Ilona lett, aki eddig tanácstagként szolgálta az egyesületet. Alelnök az eddigi vezető, dr. Gombos Péter lett, új vezetőségi tagnak pedig dr. Béres Juditot, dr. Dobszay Ambrust, Hevérné Kanyó Andreát és dr. Juhász Valériát választották meg.

›› GALÉRIA


2016. 04. 19.

Megújulás és folytatás

Kedves Elkötelezett Barátaink!
Kedves Pedagógusok, Könyvtárosok, Írók, Szerkesztók, Kutatók!
Kedves Szülők, Nagyszülők és Leendő Szülők!
Kiemelkedően fontos év a Magyar Olvasástársaság tagjainak a 2016-os 12 hónap. A digitalizáció feltartóztathatatlan erősödése, a hazai és nemzetközi kutatási eredményekből fakadó ösztönzések, valamint az iskolarendszerünk körüli politikai hullámverések egyaránt az eddigi tevékenységünk folytatására és ezzel egyidejű megújítására sarkallnak mindünket.
A magabiztos, hajlékony, árnyalt írásbeliség használata mind az anyanyelven, mind az adott lakóterületen, országban használt nyelven, nyelveken az utóbbi évtizedekben a sikeres társadalmi integrációhoz, az iskolarendszer minden fokozatának elvégzéséhez, az egyén szempontjából elfogadható és/vagy optimális munkahely kiválasztásához, megszerzéséhez mind-mind elengedhetetlenül szükségessé lett.
Az alapszabályunkban negyedszázada, 1991-ben rögzített céljaink rendületlenül érvényesek. Mégis célszerűnek látszik Társaságunk nevének (Magyar Olvasástársaság) és alapszabályának néhány szavas módosítása. A megújulás és a folytatás egyaránt célunk.
2016-os tevékenységünk biztos pontjai:
1.) A népmese napja 2016-os konferenciáját két helyszínen, Nyíregyházán (szeptember 29.) és Beregszászon (szeptember 30.) szervezzük. 30-án Budapesten is lesz konferencia, a Hagyományok Háza szervezésében. A részletes programról még a nyár elején hírt adunk.
2.) Jubileumi tisztújító közgyűlésünket 2016. november első felére tervezzük az OSZK-ban. (Aktuális oktatás-, művelődés- és célzottan olvasáspolitikai témánk lesz.)
A fentiek sikeres rövid- és hosszútávú megvalósításához múlhatatlanul szükségünk van a mind szélesebb körű tagság közreműködésére. Honlapunkon pontos információkat találnak a tagdíj átutalásához, valamint az új tagok csatlakozásának ugyancsak gördülékeny, elektronikus alapú lebonyolításához. Régi és új tagjaink regisztrációját, javaslataikat a honlapunkon található címen (gombos.peter kukac ke) folyamatosan köszönettel fogadjuk.


2016. 10. 18.

A HUNRA tanácstagjelöltjeinek bemutatkozása

Tisztújító közgyűlést tart 2016. november 12-én a Magyar Olvasástársaság az OSZK-ban (Budavári Palota). 

Ez alkalomból elnököt, alenököt és tanácstagokat választ a Közgyűlés. 

A Bővebben-re kattintva elolvashatják a jelöltek bemutatkozását.


2015. 12. 02.

HUNRA-közgyűlés 2015. december 5-én - Helyszínváltozás!

A Magyar Olvasástársaság idén 2015. december 5-én 9 órától tartja évi Közgyűlését . 

Amennyiben ebben az időpontban nem lesz jelen az érvényes tagsággal rendelkezők 50%-a,

a Közgyűlés december 5-én 10 órakor kezdi meg munkáját.

Helyszín: OSZK VI. emeleti tanácsterem.

Mivel a Közgyűlés a lejárt mandátumú tanácstag helyett újat választ, kérjük, aki szeretne jelöltet állítani, e-mailben küldje el a jelölt nevét, elérhetőségét és rövid szakmai életrajzát (gombos pont peter kukac ke pont hu)

A részletes napirendről később tájékoztatjuk a tagságot.

 


HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 413 vendég és 0 tag böngészi