Ahogy arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, a Magyar Olvasástársaság a Kaposváron kipróbált Olvasó-társ programból országos mozgalmat szeretne indítani. Célunk, hogy egyetemisták és más önkéntesek rendszeresen vállaljanak felolvasást, együttolvasást az SOS Gyermekfalvakban, illetve hátrányos helyzetű cigány családok gyermekeivel. 

A Somogyban szerzett pozitív tapasztalatok s az eddigi visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy érdemes megvalósítani a programot. Hogy ez minél szélesebb körben működjön, hogy a mesék minél több gyermekhez eljussanak, ehhez Olvasó-társakra van szükség.

Ha Ön is szeretne rendszeresen felolvasni lakóhelyén vagy annak közelében, jelentkezzen levélben (Gombos Péter Kaposvár Egyetem Pedagógiai Kar, Kaposvár, Guba S. u. 40. 7400) vagy e-mailen: gombos.peter kukac ke.hu. A jelentkezők számára ősszel egy 8-10 órás, ingyenes felkészítést tartunk. (Jelenleg is dolgozunk azon, hogy ez egy akkreditált képzés legyen.)

A felkészítésen résztvevők jogosultak lesznek rá, hogy „hivatalos Olvasó-társként” szervezzék meg maguk és más önkéntesek számára környezetükben a felolvasásokat.

Várjuk a leendő Olvasó-társak (intézmények és magánszemélyek) jelentkezését! 

A programról részletesebben itt olvashatnak, hallgathatnak tudósításokat:

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 632 vendég és 0 tag böngészi