natA Magyar Olvasástársaság küldetése a magyar nyelvű írásbeliség és olvasáskultúra szintjének emelése. Küldetésünkkel összhangban tenni kívánunk azért, hogy a magyar köznevelési rendszer minél hatékonyabban fejlessze a magyar diákok olvasási és szövegértési képességét, motivációját. Ezen okból kötelességünknek éreztük, hogy megfogalmazzuk javaslatainkat a készülő Nemzeti alaptanterv koncepciójának és tartalmának megfogalmazói, valamint a szélesebb szakmai és társadalmi nyilvánosság számára. Javaslataink nem kizárólag a készülő új Nemzeti alaptantervet érintik, mivel meggyőződésünk szerint a köznevelési rendszert, és általában az iskola világát érdemben csak rendszerszemléletben fogant, komplex beavatkozásokkal lehet megváltoztatni.

A javaslatcsomagot a Társaság Tanácsa december 13-án továbbította Dr. Csépe Valéria professzor asszony részére, aki az alaptantervi koncepció megalkotásáért felelős munkacsoportot vezeti. Kísérő levelünkben kifejeztük azt a szándékunkat, hogy részt kívánunk venni egy közös szakmai munkában. Jeleztük azt is, hogy a 22 pontozott bekezdésbe sűrített mondanivalónk mögött egy elmélyültebb gondolatmenet áll, és szándékunkban áll ezt részletesebben is kifejteni, illetve konkrét beavatkozásokra váltható formában is megfogalmazni.

Honlapunkon és FB-oldalunkon való közzétételünkkel egyszersmind felhívást teszünk a Társaság minden tagja és bármely más idelátogató számára, hogy szóljon hozzá az egyes pontokhoz, gazdagítsa a javaslatokat saját véleménye, ötletei, érvei segítségével. Ehhez az oldal alján látható link segítségével kínálunk lehetőséget.

A Magyar Olvasástársaság javaslatai a Nemzeti alaptanterv új koncepciójához

You have no rights to post comments

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 91 vendég és 0 tag böngészi