Olvasásra születtem!Ismeretterjesztő és könyvajánló segédlet Pécsről

A Csorba Győző Könyvtár az elmúlt időszakban több programjában is kiemelt szerepet szánt a legkisebbek és az iskolás kort elért gyermekek megszólításában. Ennek folytatásaként ez év első negyedében olyan kezdeményezést indítottunk el, amely már a gyermek megszületése előtt felhívja a szülők figyelmét a mesélés, az olvasás túlbecsülhetetlen jelentőségére. Látva az olvasáskutatások jelenlegi adatait fontosnak érezzük, hogy minél korábban elkezdődjön az olvasásra nevelés.

Kezdeményezésünk eredménye az Olvasásra születtem! Ismeretterjesztő és könyvajánló segédlet. A kiadvány tájékoztat a könyvtári programokról, a könyvtárhasználat lehetőségeiről és feltételeiről, illetve könyvajánló is egyben a legkisebbek és szüleik számára.

Fontosnak érezzük, hogy a kiadvány minél több szülőhöz eljusson az országban, ezért a megyei könyvtárakba, Baranya megyei, városi könyvtáraiba, szakmai szervezeteknek és szülészeteknek, illetve a védőnői hálózatnak is juttatunk belőle példányokat.

További célunk, hogy a kezdeményezés ne álljon meg ennél a pontnál, ezért több kiadóval is együttműködve hosszabb távú programot építenénk, amelyben a kisgyermek korosztályt, majd az egyre nagyobb gyerekeket is megszólítanánk.

Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka
igazgató

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Dr. Vraukóné Lukács Ilona, elnök
Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 241 vendég és 0 tag böngészi