A HUNRA tanácsának négy tagja (Gombos Péter, Kovács Marianna, Nagy Attila, Vraukóné Lukács Ilona) beterjesztésével módosító javaslatokat terjesztünk a 2012. december 8-i Közgyűlés elé. E módosítások célja, hogy a Magyar Olvasástársaság működésének gyakorlata megfeleljen az alapszabályban leírtaknak.


Javaslataink:

 – I/4.) „A közhasznúsági jelentést az egyesület 2 országos napilapban, a Magyar Hírlapban és a Magyar Nemzetben is közzé teszi.”

Javaslat: A közhasznúsági jelentés közzététele nem szükséges országos napilapban. Töröljük ezt a pontot.

 – IV/1. „A tagsági felvételi kérelmet az egyesület tanácsa bírálja el. A felvételi kérelem elutasításakor a döntés felülvizsgálatát a közgyűléstől lehet kérni.”

Javaslat: A tagsági felvétel életbe lép a tagsági igény hivatalos jelzésével (elektronikus úton vagy papír alapú jelentkezési lapon), valamint a tárgyévi tagdíj megfizetésével. (A Tanács döntése nem szükséges hozzá.)

 – IV/2. „Az Egyesület tagja köteles minden hónap 15. napjáig 500.-Ft, azaz Ötszáz forint tagdíjat megfizetni…,”

Javaslat: A tagdíjat új tag esetében belépéskor, a tagság megújítása esetén adott naptári évben kell befizetni. A tagsággal járó kedvezmények csak a befizetés után vehetők igénybe.

– VI/3. „A Tanács minden tag jelenléte esetén határozatképes.”

Javaslat: a mondat törlése. Ellentmondás van egy korábbi ponttal (elegendő 50%+1 fő jelenléte).

– XV. „A közhasznúsági jelentésnek tartalmaznia kell…” kezdetű rész kétszer szerepel az Alapszabályban, szó szerint ugyanúgy.

Javaslat: Az első rész törlése.

– IX/3. A jelölőbizottság hat tagból áll. A jelölőbizottság tagjait a választási közgyűlést megelőző évi közgyűlés választja meg.”
Javaslat: A jelölőbizottság háromtagú, annak tagjait a Tanács jelöli ki. A jelölt(ek) személyére az Egyesület bármely tagja tehet javaslatot.

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 147 vendég és 0 tag böngészi