Ünnepeljük együtt Benedek Elek születésnapját és a (2010-09-28 03:43:39)

Nyomtatás
 

Ünnepeljük együtt Benedek Elek születésnapját és a

 

 
---
banner
---
 

A Magyar Olvasástársaság 2010. október 1-jén 10-től 20 óráig Százhalombattán rendezi meg a Népmese napját, amelynek keretében különleges programokkal ünnepli Benedek Elek születésnapját.

A látogatók az előadásokon keresztül bekukkanthatnak a szakmai kulisszatitkokba, és a kerekasztal beszélgetéseket figyelve megismerhetik a legújabb kutatási eredményeket csakúgy, mint az iskolában vagy a családban alkalmazható rendszeres olvasásra nevelő módszereket is. Koraeste a mesemondóké és népzenészeké a színpad: az igényes szórakozásról mások mellett Berecz András, a Forrás néptáncegyüttes és horvát táncház gondoskodik. A VI. Országos Népmese-konferencia fő témája a Családi olvasás éve. A rendezvényen bemutatkoznak a drávaszögi és a magyarországi horvát nemzetiségű „meseszakértők” is.

Az Olvasástársaság a százhalombattai Rendezvényközpontban a színes programok mellett kedvezményes könyvvásárral és meglepetésekkel várja azokat, akik eljönnek, hogy velük együtt ünnepeljék a magyar népmesét.

A népmese napja részletes programja

Magyar Olvasástársaság (HUNRA) 1991-ben alakult szakmai egyesület, az olvasással foglalkozó szakemberek fóruma. Tagjai könyvtárosok, tanárok, olvasáskutatók, pszichológusok, orvosok, szülők, írók, szerkesztők, nyelvészek, gyógypedagógusok, szociológusok. Az egyesület célja az olvasás és az írásbeliség színvonalának emelése, ennek érdekében rendszeresen rendez szakmai konferenciákat, szervez továbbképzéseket, s szakértői támogatást nyújt kisközösségeknek, iskoláknak, könyvtáraknak helyi olvasótársaságok alakításához. A népmese napját először 2005-ben rendezték meg Budapesten. A rendezvényhez országhatáron belülről és túlról minden évben több mint 100 intézmény és szervezet csatlakozik saját szervezésű programokkal.

 

további info:

a Magyar Olvasástársaság honlapján

a Hamvas Béla Városi Könyvtár honlapján

Kovács Marianna

Dr. Gombos Péter








 
--
www.hunra.hu | Magyar Olvasástársaság a Facebookon is!
--
Powered by AcyMailing