Hírlevél (2010-08-27 16:33:20)

Nyomtatás
 

Hírlevél

 

 
---
banner
---
 

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

 

A Magyar Olvasástársaság Tanácsa szeretettel köszönti Önöket!

Társaságunk alapvető célja az olvasással kapcsolatos tevékenységek és szakemberek (könyvtárosok, pedagógusok, kutatók és így tovább) összefogása a hazai olvasáskultúra fejlesztése érdekében.

Többször találkoztunk már konferenciákon és szakmai fórumokon, tudjuk, hogy egyesületünk céljai megvalósíthatatlanok az Önök szakmai hozzáértése és munkája nélkül.

Engedjék meg, hogy kéréssel forduljunk Önökhöz, szervezetükhöz, illetve könyvtárukhoz.

Társaságunk következő és egyben legnagyobb rendezvénye a 2010. október 1–2-i, VI. Országos Népmese-konferencia, melynek az idei helyszíne Százhalombatta, a rendezvény társszervezője pedig a Hamvas Béla Városi Könyvtár. A konferencia programjáról részletes információt találhatnak honlapunkon (www.hunra.hu) a népmese hivatalos honlapján belül. Amint itt olvasható, most a Könyvtári Intézet kezdeményezéséhez kapcsolódva főként a családból hozott élmények, az „útravaló hamuba sült pogácsa” jelentőségét kívánjuk nyomatékosítani.

Szeretettel meghívjuk önöket, ünnepeljék velünk „A népmese napját” és egyben tisztelettel kérjük, hogy felhívásunkat (A népmese napja 2010), melyben intézmények és egyének figyelmét hívjuk fel, jelenítsék meg a honlapukon. Kérjük, értesítsék szakmai partnereiket, iskoláikat, mesét szerető embertársainkat.

 „Óriási mesekincset hagyott ránk a múlt. A társadalmi változások révén a népmesék hagyományos útja – mellyel a hallgatóhoz juthatott – egyre szűkebb lett, azzal fenyegetve, hogy elvész. Nem a mesék halványodtak, hanem a valódi találkozásokritkultak. A változásokra válaszul nagyjaink, a mese jelentőségét és a helyzet súlyosságát mérlegelve, az átörökítés új formáit keresték. Benedek Elek jókora csokrot gyűjtött össze és hagyott ránk ebből a sok színben pompázó világból. A jó 100 esztendő elmúltával is csorbítatlanok érdemei. Ő a népmeséből született gyermekmese igazi megteremtője, és az első színpadi mesemondónk is. Ennek elismeréseképpen a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére, az Ő tiszteletére ünnepeljük születése napján a meséinket, mesemondóinkat és mesegyűjtőinket.”

Tisztelettel, a kölcsönös együttműködés reményében:


A Magyar Olvasástársaság Tanácsa

 
--
www.hunra.hu | Magyar Olvasástársaság a Facebookon is!
--
Powered by AcyMailing