Fel! Olvasni! – írtuk a Visegrádi Négyek együttműködésében megvalósuló program magyar szórólapjára. Hiszen a kezdeményezés lényege ez lenne: minél több fenőttet rávenni arra, hogy olvasson gyermekeinek, unokáinak, a környezetében lévő 4-10 éveseknek.

Bár a négy ország szervezetei maguk találták ki programjaikat, a kezdés közös volt, 2018. május 28-án Prágában találkozott a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar küldöttség. Az ünnepi programon a Magyar Olvasástársaságot Szinger Veronika, Gombos Péter és Pompor Zoltán képviselték, s kis csapatunk nagyon jó tapasztalatokkal, ötletekkel tért haza. A csehek szervezte esten az ország legismertebb művészei vettek részt. A műsorvezető Martin Dejdar színész volt, és fellépett például a hallatlanul népszerű Mirai zenekar is. De országos, sőt világbajnok sportolók is jelen voltak (Gabriela és Petr Kuokalova), akik nemcsak arról meséltek, hogy számukra miért fontos a mesélés, de olvastak is a jelenlévő, mintegy 200 gyermeknek. Meglepetés műsorszámként a biatlonista Gabi a Mirai együttessel közösen is énekelt – nagy sikert aratva a közönség körében.

Kiderült az is, hogy Csehországban tévés reklámok is erősítik a kampányt, noha állami támogatás nincs a projekt mögött. (Ellentétben például Lengyelországgal.)

Bár igazán nagyot (tévés megjelenést, óriásplakátokat...) mi csak jövőre álmodunk, remélhetőleg június 4-e és 10-e között már idén is több ezer gyermeket érünk el, mozgatunk meg programjainkkal. A jelszó már megvan: Fel! Olvasni!

V42

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 488 vendég és 0 tag böngészi